januari 18, 2017 Registreren  | Inloggen
Forum Pestweb Minimaliseren

Op het forum van Pestweb kun je je verhaal of jouw mening kwijt over pesten.Wil je reageren op anderen of zelf een onderwerp beginnen? Registreer je dan hieronder in het inlogscherm door te klikken op 'registreren'. Let op: je moet een wachtwoord verzinnen van minimaal 7 tekens. Daarna ben je ingelogd op het forum.
Je kunt ook chatten, maillen of bellen  met Pestweb kijk op:
 www.pestweb.nl

Het forum van Pestweb is openbaar. Ga zorgvuldig om met je gegevens.Inloggen Minimaliseren
Aanmelden

HomeHomePestenPestenEven voorstelle...Even voorstelle...Mijn kind is de pester.Mijn kind is de pester.
Vorige
 
Volgende
Nieuw bericht
1-2-2011 09:42
 

Ik ben Corrie mijn kind word niet gepest maar is helaas de pester.

Wij zijn daar sinds kort achter gekomen. Jammer genoeg is dit al het hele schooljaar bezig. De moeders van de gepeste kinderen praatte hierover met mekaar en roddelde met andere moeders hierover.  Gelukkig is er 1 moeder verstandig geweest die toevallig er bij stond en dit aan ons gemeld heeft.

Nu kunnen we er wat mee doen. Wij wisten niet dat onze dochter zo'n pester was. En geloof me we zitten er bovenop dat dit ophoudt.

Wij hebben nu goed contact met de moeder van het gepeste kind en we communiceren goed samen. Het gaat ook daardoor steeds beter. Ons doel is dat mijn dochter stopt met pesten en respect heb voor ieder kind.

Wat ik hiermee wil zeggen. Soms weten de ouders van het kind die pest er niks van en thuis kom je er echt niet achter. Je denkt toch niet dat mijn dochter zegt op mijn vraag Hoe was het op school vandaag? Dat ze me gaat vertellen oooooh heb die gepest en die. Nee het gaat altijd goed hoor!!

Dus mensen soms is het beter dat je de ouders informeert. Die zijn de enige die hier aan de slag kunnen met het kind. Leerkrachten proberen het wel maar soms maken ze de situatie erger.

Wij werken er hard aan dat mijn kind hiermee stopt. En het gaat met vallen en opstaan. Maar gelukkig wel steeds beter.

 

 
Nieuw bericht
2-2-2011 09:33
 

Beste Corrie,

Bedankt voor het plaatsen van dit verhaal! Ik denk dat het zowel voor ouders van gepeste kinderen als voor ouders van pesters waardevol is om te lezen. En ook een eyeopener dat ouders van pesters vaak niet op de hoogte zijn. Goed te lezen dat u contact hebt met de moeder van het gepeste kind en dat u communiceert. U schrijft ook dat het gelukkig steeds beter gaat.
Mochten ouders van pesters nog behoefte hebben aan meer informatie, op onze website staat informatie voor ouders wat je kunt doen als je kind een pester is.

Laura, beheerder forum pestweb

 
Nieuw bericht
6-2-2011 01:07
 

Welkom Corrie!

Ik heb niks toe te voegen aan het bericht van de Beheerder, maar wil jullie nog wel even succes wensen!
Uw dochter zal zich ook wel onzeker voelen.. pesten doe je niet voor niks.

Daphne

 
Nieuw bericht
19-4-2011 21:01
 

Beste corrie

allereerst welkom ik kom hier ook net helaas :(

Je verhaal is erg duiderlijk en inderdaad zoals je al zei de meeste moeders weten het ook niet dat juist hun kind de pester is.

Ik heb een dochter die gepest word en heb meerdere malen met de moeder gesproken ook ik dacht yessss we gaan communiceren met elkaar en we komen eruit.

Echter bij mij werk dat niet helaas heb alles geprobeerd moeder juf en nu de directeur in de hoop dat mijn meisje weer een leven krijg en zin in school.

Maar vind het wel heel knap dat jullie er alles aan doen om je dochter te helpen dat pesten niet leuk is respect.

 

groeten claudia

 
Nieuw bericht
19-4-2011 22:13
 

Beste Claudia,

Wat vervelend dat de ouders van de "pester"niks mee doen. Kan me dat moeilijk voorstellen dat je niet ingrijpt als je te horen krijgt dat je kind het leven van een andere kind zuur maakt. Heb dan ook totaal geen respect voor dat soort opvoeding.

Ik kan gelukkig mededelen dat het met mijn dochter heel goed gaat. Pesten is ze goed afgeleerd. Wel hebben we veel steun gehad aan de maatschappelijk werkster van school. (ja, ja we zaten er goed boven op). Krijg nu ook complimenten van de juf en van moeders dat mijn dochter zo veranderd is. Aan de leerkrachten hebben we niks aan gehad hebben het echt zelf moeten doen. 

We hebben en doen heel veel praten want pesten hoort gewoon niet.  Elke kind moet met plezier naar school kunnen.

Hoop dat er snel verandering komt voor je dochter.

 

Groetjes,

Corrie

 

 

 

 
Vorige
 
Volgende
HomeHomePestenPestenEven voorstelle...Even voorstelle...Mijn kind is de pester.Mijn kind is de pester.